Τρίτη, Μαΐου 19, 2009

"Πολιτισμένη" γενοκτονία

Το κείμενο της επισύναψης* είναι απολύτως ενδεικτικό της διαχρονικής πολιτικής καταστολής και βίαιης αφομοίωσης που επιχείρησε και επιχειρεί το νεοελληνικό κράτος και παρακράτος ενάντια στους κατά τα άλλα «ανύπαρκτους» Μακεδόνες που ζουν στη χώρα.
Οι πολιτικές που προτείνονται εφαρμόστηκαν μερικώς ή και στο σύνολό τους και ξεκινούν από «αθώα εκπαιδευτικά» σεμινάρια για να καταλήξουν στις ανατριχιαστικά ρατσιστικές προτροπές περί «ενθάρρυνσης μεικτών γάμων», ανάδειξης επί πληρωμή «Εφιαλτών» μέσα στις μακεδονόφωνες οικογένειες που θα έπειθαν τα υπόλοιπα μέλη να σταματήσουν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, μέχρι και εκτοπισμό στα πέρατα της ελληνικής επικράτειας όσων Μακεδόνων από την περιοχή της Φλώρινας/Lerinsko προσλαμβάνονταν για «διαπαιδαγώγηση» σε Στρατό και Δημόσιες Υπηρεσίες.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μιλάμε για το 1982, 1ο χρόνο της «Αλλαγής» που πρέσβευε το παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, η μόνη αλλαγή που επιδιώκουν ακόμα και σήμερα σχεδόν όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι η αλλαγή της ταυτότητας των Μακεδόνων και η εξαφάνιση της γλώσσας τους.
-------------------------------------------------------- Το κείμενο είναι αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου