Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

Δημήτρης Ψαρράς – Ρατσισμός (πολιτικό παρασκήνιο για τη δίκη των ρατσιστικών συνθημάτων των ΟΥΚ στην “Ελευθεροτυπία” 2011-12-19)

 

Ο Δημήτρης Ψαρράς, εκ των φορέων του “Ιού“, σε ένα σχόλιο από τα “Πολιτικά παρασκήνια” της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 2011, με θέμα τη δίκη για τα ρατσιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010, με τίτλο “Ρατσισμός“.

Σκίτσο του Θανάση Πέτρο

Ρατσισμός

Το θέατρο του παραλόγου ζούμε στο Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου διεξάγεται η δίκη των ΟΥΚ για τα ρατσιστικά συνθήματα της παρέλασης στις 25 Μαρτίου 2010.

Ενώ οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία και καταδικάζουν ως ρατσιστικό το περιεχόμενο των συνθημάτων, οι συγκεντρωμένοι οπαδοί τους φωνάζουν ανάλογα συνθήματα στο πεζοδρόμιο και ορισμένοι απειλούν ανοιχτά μάρτυρες κατηγορίας και συνηγόρους πολιτικής αγωγής, φτάνοντας ακόμα και σε χειροδικία.

Τα ακροδεξιά ιστολόγια βιάστηκαν μάλιστα να ανακοινώσουν, ψευδώς, ότι την Παρασκευή «συνελήφθη» ο δημοσιογράφος της «Ε» Δημήτρης Αγγελίδης, ο οποίος έχει τραβήξει το βίντεο-ντοκουμέντο.

 

Μετά την αποβολή από το δικαστήριο ομάδας Χρυσαυγιτών, πρωταγωνιστής στα επεισόδια σε βάρος του δικηγόρου Θανάση Τάρτη και του μάρτυρα Παναγιώτη Δημητρά ήταν στέλεχος του ΛΑΟΣ, ενθαρρημένο προφανώς από την παρουσία του κόμματός του στην κυβέρνηση. Ο ΛΑΟΣ ήταν το μόνο κόμμα που είχε επιδοκιμάσει τα ρατσιστικά συνθήματα, θεωρώντας ότι «μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του έθνους»!!!

Η δίκη συνεχίζεται αύριο το πρωί για να διαπιστώσουμε αν ανήκει στα πατριωτικά καθήκοντα των ειδικών δυνάμεων η εκφώνηση κατά τη διάρκεια παρέλασης συνθημάτων όπως το «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».

Δ.Ψ.

Ακούστε τις δηλώσεις του Θανάση Τάρτη εδώ.

 

= = = =

Αναδημοσίευση από το blog

XYZ Contagion Στιγμές και όψεις της ελληνικής (και όχι μόνο) δημόσιας πραγματικότητας http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/12/19/dimitris-psarras-ratsismos-diki-oyk/#more-1721

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου