Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2012

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση

 

 

img_2758.jpg

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα (σημείωση: χθες 15/1/2012) αντιφασίστες/στριες, αναρχικοί/ες και αντιφασιστικές οργανώσεις αντιδρώντας στην συγκέντρωση ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Χρυσή Αυγή και ο Στόχος καλούσαν σε συγκέντρωση στο Αγάλμα Βενιζέλου στις 16:00 η οποία αποτράπηκε αφού στο χώρο συγκεντρώθηκαν 200 άτομα που πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σε κάλεσματης η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αναφέρει ότι “την Κυριακή 15 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη (Αγ. Βενιζέλου), έχει προγραμματιστεί για τις 5μμ, συγκέντρωση της φασιστικής οργάνωσης (φυλλάδας) «Στόχος» και άλλων φασιστικών παρακλαδιών. Με εθνικιστικά παραληρήματα του τύπου «Να ελευθερώσουμε την άλλη μισή Μακεδονία» προσπαθούν να κάνουν εμφάνιση και να επιβάλλουν την παρουσία τους στους δρόμους.
Αυτή τη στιγμή κάθε νεολαίος και κάθε αγωνιστής βλέπει την προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών να απλωθούν, ως απειλή για τους αγώνες του. Τόσο τους φασίστες «με τις γραβάτες», που βρίσκονται στην κυβέρνηση, όσο και τις συμμορίες που τρομοκρατούν στους δρόμους μετανάστες κι αγωνιστές. 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τεμπονέρα, η Χρυσή Αυγή βγαίνει να στηρίξει την εργοδοσία στην Χαλυβουργική, αποκαλύπτοντας για μια ακόμα φορά το ρόλο τους: πάντα στην υπηρεσία του κεφάλαιου, πάντα ενάντια στα κινήματα.
Δε θα τους αφήσουμε. Καλούμε τους φορείς και τις συλλογικότητες, την Κυρική στις 3 στο Αγαλμα Βενιζέλου για να σταματησουμε τους φασίστες”.

Αντιφασίστες/στριες που κάλεσαν επίσης σε συγκέντρωση αναφέρουν:

"Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες: Την Κυριακή 15 Γενάρη διάφορες φασιστικές-εθνικιστικές ομάδες (χρυσή αυγή, στόχος και άλλοι) προσπαθούν να οργανώσουν πορεία στο κέντρο της πόλης μας.

Να τους χαλάσουμε την φιέστα!"

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει δοθεί άδεια για τη φασιστική συγκέντρωση, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία αντίδρασης από τη δημοτική αρχή της πολής, αλλά και οργανωμένους φορείς.

Συνεχής Ενημέρωση

18.00(15/1/2012): Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου.- Φωτογραφίες εδώ

= = =

Αναδημοσίευση από το ALTER THESS http://www.alterthess.gr/content/fasistiki-sygkentrosi-sti-thessaloniki-na-toys-ti-xalasoyme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου