Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

Πέρα από τον Καρνάβαλο

 

Του Γιώργου Ν. ΠαπαδάκηΤου Γιώργου Ν. Παπαδάκη

Φανταστείτε σκηνικό. Στο – ο Θεός να το κάνει – παραδοσιακό καρναβάλι της Πάτρας σε λίγες εβδομάδες, οι καρναβαλιστές παρουσιάζουν ένα άρμα, πάνω στο οποίο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί επιδίδονται σε ακραία σεξουαλικά όργια. Χωρίς να ξέρω τι ετοιμάζουν οι διοργανωτές αυτή τη χρονιά -τα καρναβάλια άλλωστε ποτέ μου δεν τα συμπάθησα- ένα τέτοιο σκηνικο μοιάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από απίθανο, με δεδομένο ότι αυτοί οι 2 έχουν ταυτιστεί με το Απόλυτο Κακο τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Την ερχόμενη μέρα, εικόνες από το πατρινο καρναβάλι φτάνουν, διαστρεβλωμένες και συνοδευόμενες από ένα σωρό σχόλια, στο Βερολίνο και το Παρίσι. Χωρίς πολλή σκέψη, τόσο το γερμανικό όσο και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δια των εκπροσώπων Τύπου τους, καταδικάζουν τους καρναβαλιστές, τα καρναβάλια γενικώς, τους Έλληνες και την Ελλάδα και απειλούν ανοικτά πως αν η Αθήνα δεν μαζέψει τους Πατρινούς άμεσα, τότε θα κινηθούν διαδικασίες για να μας πετάξουν έξω όχι μόνο από την Ευρωζώνη αλλά και από την Ευρωπαική Ένωση.

Πως είπατε; Δεν γίνονται αυτά; Φυσικά, ποτέ καμμία γερμανική η γαλλικη κυβέρνηση δε θα έφτανε στο σημείο να στείλει επίσημη διαμαρτυρία στην ελληνική για κάτι που συνέβη σε ένα καρναβάλι, όσο ακραίο και προσβλητικό κι αν ήταν. Πόσα άραγε διαβήματα διαμαρτυρίας έκαναν οι Αμερικανοί που καταλαμβάνουν κάθε χρόνο περιοπτη θέση στα καρναβάλια μας ανα την επικράτεια; Εδώ δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν τους βομβαρδίσαμε την πρεσβεία (ας όψεται η 17Ν), με τα καρναβάλια θα ασχοληθούν;

Όλα αυτά τα απολύτως λογικά, όμως, ισχύουν για φυσιολογικές χώρες και φυσιολογικούς ανθρωπους. Όχι για το θέατρο του παραλόγου που αποκαλείται Ελλάδα. Στην προ πολλού χρεωκοπημένη αυτή χώρα, όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έχουν ως στόχο να επιτύχουν καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες, ανεξαρτητως καταγωγής και πεποιθήσεων, αλλά το πως θα βλάψουν το μικρό γειτονικό κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τους κατοίκους του αλλά και τους δυστυχείς ομοεθνείς τους που ζούν στην ελληνική επικράτεια. Για να το επιτύχουν αυτό, σκαρφίζονται απίστευτα τεχνάσματα και χρησιμοποιούν όλα-μα απολύτως όλα- τα μέσα. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν φτάσει στο σημείο της απόλυτης γελοιότητας, να διαμαρτυρηθούν επίσημα στην μακεδονική κυβέρνηση για τα οσα συνεβησαν σε ένα καρναβάλι!

Για όσους δεν έμαθαν το τι συνέβη, πριν λίγες ημέρες στο Βέβτσανι της Δημ. Μακεδονίας και στα πλαίσια του μεγαλύτερου καρναβαλιου της γειτονικής χώρας που συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, οι διοργανωτές κήδεψαν με κάθε επισημότητα την χρεοκοπημένη Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι μια μέρα αργότερα, ο φοβερός και τρομερος Δελαβέκουρας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα “ενημέρωνε¨ τους εμβρόντητους διπλωματικους συντάκτες για τα εξής απίστευτα:

“Η επικεφαλής του Γραφειου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια θα επιδώσει άμεσα διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ για τα όσα λυπηρά διαδραματίστηκαν στο Καρναβάλι της Βέβτσανι. Το εν λόγω Καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία. Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της Μακεδονικής’ παράδοσης.

Αναμένουμε ρητή και απερίφραστη καταδίκη από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ των όσων απαράδεκτων συνέβησαν σε βάρος της χώρας μας και των εθνικών μας συμβόλων, καθώς επίσης και καταλογισμό ευθυνών, αλλά και λήψη μέτρων για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.”

Εκπληκτικό, δεν συμφωνείτε; Μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που υποτίθεται συστάθηκε με επικεφαλής τεχνοκράτη για να σώσει ότι είναι δυνατόν να σωθεί από το νεοελληνικό κράτος, είναι αυτή που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες σε φαιδρότητα και διαμαρτύρεται επίσημα για τα όσα διαδραματίστηκαν σε ένα καρναβάλι!  Ζητά μάλιστα  από την μακεδονική πολιτική ηγεσία να καταδικάσει το καρναβάλι αυτό και τα όσα συνέβησαν εκεί! Καταπληκτικό. Εάν ήμουν υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θα έπαιρνα το διάβημα αυτό και θα το έδειχνα παντού, για να δει όλος ο πλανήτης πόσο βαθύτατα άρρωστημενη είναι κατάσταση στην Ελλάδα. Την στιγμή που απέχουμε ελάχιστα και από την επίσημη ανακήρυξη της χρεοκωπίας μας, τη στιγμή που ο Δήμας, ο Δελαβέκουρας και όλο το παχυλά αμοιβόμενο σκυλολόι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα έπρεπε να δίνουν τη μάχη σε διεθνές επίπεδο  για να κερδίσουμε τουλάχιστον τις εντυπώσεις (αφού την ουσία, την οικονομική μας σωτηρία δηλαδή, την έχουμε προ πολλού χάσει), αυτοί αναλώνονται σε διαμαρτυρίες για καρναβάλια και για τις αναπαραστάσεις της μακεδονικής φάλαγγας στην Πόρτα Μακεντόνια, το νέο μνημείο στο κέντρο των Σκοπίων. Ο απόλυτος νεοελληνικός καρνάβαλος. Τό μόνο ερωτημα που απομένει είναι αν θα τον κάψουμε επιτέλους ή θα συνεχίσουμε να τον αφήνουμε να μας εξευτελίζει εις τον αιώνα των αιώνων…

ΥΓ: Υπό άλλες συνθήκες δεν θα με απασχολούσε καν η νέα δήλωση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και η επίκληση όσων φέρεται να δήλωσε προ ετών για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ο Σέρβος δικτάτορας Μιλόσεβιτς. Ο Άνθιμος έχει άλλωστε το ακαταλόγιστο καθώς είναι προφανές ότι πρόκειται για βαθύτατα συμπλεγματικό άτομο που έχει πλέον χάσει παντελώς το μέτρο. Ωστόσο, μέχρι να χαρακτηριστεί και επισήμως ψυχασθενής, μήπως θα έπρεπε να περάσει μια βόλτα από το γραφείο κάποιου εισαγγελέα; Και αν όχι αυτεπάγγελτα, όπως θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει στην περίπτωση των πρόσφατων απειλών του εναντίον του μακεδονικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Μελίτη/Οφτσάρανι, μήπως να βοηθήσουμε λιγάκι τους τεμπέληδες εισαγγελείς με μια έγκλιση; Σχεδόν κάθε Κυριακή, μας παρέχει άφθονο υλικό για κάτι τέτοιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και πάλι προτρέπει σε πράξεις βιας εναντίον ενός γειτονικού κράτους, επικαλούμενος δηλώσεις ενός αιμοσταγούς δικτάτορα. Στην “Ελλαδα της Δυτικης Ευρώπης”, τη Γαλλία δηλαδή, αυτή και μόνο η δήλωση θα αρκούσε για να τον στείλει “πακέτο” στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές. Εδώ, γιατί εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

= = =

Αναδημοσίευση από τη ΗΟΒΑ 3ΟΡΑ, τεύχος Φεβρουαρίου 2012 http://novazora.gr/arhivi/4675

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου