Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2012

“Έλληνες” και “Βούλγαροι”.

 

Για μια ακόμη φορά Αθηναίοι Χρυσαυγίτες οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας “Προοδευτική” αποκαλούν “Βούλγαρους” τους οπαδούς ομάδας από τη Β. Ελλάδα.


Προφανώς για τους Χρυσαυγίτες “φίλαθλους” της Προοδευτικής οι Ηρακληδείς δεν είναι Έλληνες, ούτε Μακεδόνες!!!

Οι “φίλαθλοι” της κατά τα άλλα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Α.Ο. φώναζαν “Βούλγαροι” προς τους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ οι οποίοι με τη σειρά τους απαντούσαν ειρωνικά: “Ελληνες!”.

Τα συνθήματα ακούστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος σε αγώνα νοκ άουτ, που έγινε στην Αθήνα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.

Οι “φίλαθλοι” της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Α.Ο. είχαν στην κερκίδα αναρτημένες ελληνικές σημαίες.

Οι “φίλαθλοι” κατά τα άλλα της Προοδευτικής φώναζαν “Βούλγαροι” με τους φιλάθλους του Ηρακλή να τους απαντούν ειρωνικά: “Ελληνες!”

Ορισμένοι απο τους “φιλάθλους” της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ προσπάθησαν να πλησιάσουν τους φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ ώστε να τους επιτεθούν. Μάλιστα οι φίλαθλοι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ φώναζαν συνθήματα όπως “δόξα και τιμή χρυσή αυγή”. Ωστόσο τα επεισόδια περιορίστηκαν μόνο σε λεκτικό επίπεδο λόγω της απόστασης που χώριζε τις δύο πλευρές.

Στη παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σταυρός σε κόκκινο φόντο στο κέντρο δεξιά και σε μάυρο φόντο κάτω δεξιά στην κερκίδα των “φιλαθλών” της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.

Στη φωτογραφία διακρίνονται ναζιστικά σύμβολα όπως ο Σταυρός σε κόκκινο φόντο στο κέντρο δεξιά και σε μάυρο φόντο κάτω δεξιά.

Πηγές:

Αντεθνικά συνθήματα στον Κορυδαλλό http://iraklis1908.gr

- Αντεθνικά συνθήματα και Χρυσαυγίτες στον Κορυδαλλό | zalizomai.gr

- Προοδευτική-Ηρακλής 1-0 Τελικό http://www.greekfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου