Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2012

Трето полувреме - The Third Half – To Τρίτο Ημίχρονο

 
Трето полувреме - The Third Half–To Τρίτο Ημίχρονο
Η κινηματογραφική ταινία με τίτλο “Το Τρίτο Ημίχρονο”  εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα. Aφηγείται την ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της πόλης των Σκοπίων που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της βουλγαρικής κατοχής είχε για προπονητή της έναν Εβραίο, τον οποίο αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν οι δυνάμεις κατοχής της Βουλγαρίας.

Παράλληλα, το φιλμ του σκηνοθέτη Ντάρκο Μιτρέφσκι (που ενισχύθηκε με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νικόλα Γκρουέφσκι) αφηγείται την ιστορία 7.148 Εβραίων της Μακεδονίας που οδηγήθηκαν σε θαλάμους αερίων της πόλης Τρεμπλίνκα από τις βουλγαρικές αρχές, το στρατό και την αστυνομία.

Tο “Τρίτο Ημίχρονο” είναι μια ταινία που φιλοδοξεί να διαφημίσει τη Δημοκρατία της  Μακεδονίας στο εξωτερικό παρουσιάζοντας πολλές από τις εξωτικές ομορφιές της αλλά και να δικαιώσει την Ιστορία της.

Κατά τη διάρκεια του 65ου Φεστιβάλ Καννών, που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαΐου 2012 το ''Τρίτο Ημίχρονο'' απέκτησε διεθνείς πωλήσεις ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την διανομή του στις κινηματογραφικές αίθουσες του πλανήτη.

Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε στην αληθινή ιστορία της Neta Koen, Εβραία από την Μακεδονία την οποία μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο:

 

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας “Το Τρίτο Ημίχρονο” εδώ  http://www.thethirdhalf-movie.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου