Σάββατο, Απριλίου 06, 2013

H κωμικοτραγική περιπέτεια Βλάχου πολιτικού πρόσφυγα στην Ουγγαρία

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο και ακούστε την κωμικοτραγική περιπέτεια ενός Βλάχου στην καταγωγή ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα μικρό παιδί 6 χρονών αμέσως μετά τον ελληνικό εμφύλιο και βρέθηκε στο χωριό Μπελογγιάννης (Beloiannisz) στην Ουγγαρία όπου, όταν μεγάλωσε, παντρεύτηκε με Ντόπια γυναίκα. Προσοχή, μην πάει ο νου σας ότι παντρεύτηκε με ντόπια Μακεδόνισα*…

Ο Βλάχος που βλέπετε στο βίντεο παντρεύτηκε ντόπια Ουγγαρέζα με, κωμικοτραγικό, αποτέλεσμα η ελληνική πρεσβεία στην Ουγγαρία να αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια & υπηκοότητα τόσο στον ίδιο όσο και στο γιό του ο οποίος γεννήθηκε το 1976! Αμφότεροι, επανάκτησαν την ελληνική υπηκοότητα μόλις το 1998.

Το συγκεκριμένο βίντεο γυρίστηκε στο χωριό Μπελογγιάννης στην Ουγγαρία και είναι απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Νίκου Θεοδοσίου με τίτλο «Περιμένοντας τη Ρόζα».

 

= = = =

*Απαραίτητη διευκρίνιση για του μη μυημένους σχετικά με την στην ορολογία “Ντόπιος” ή “Εντόπιος” στην Ελλάδα: Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει ειδικός “κώδικας” για την ονομασία Ντόπιος ή Εντόπιος ως καταγωγή. Την χρησιμοποιούμε για να δηλώσουμε δημόσια την καταγωγή μας οι παλιότεροι κάτοικοι της περιοχής δηλ. οι Μακεδόνες. Χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Στη Νότια Ελλάδα μας αποκαλούν “Σλαβομακεδόνες” ή “Σλαβόφωνους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου