Πέμπτη, Μαΐου 23, 2013

Ασκήσεις πατριωτισμού και πάλι στη Φλώρινα

 

Σκηνές απείρου υπερπατριωτικού κάλλους διαδραματίσθηκαν στις αρχές Μαΐου 2013 μεταξύ δεξιών και ακροδεξιών παραγόντων σε στημένη, από ακροδεξιούς, εκδήλωση στο χωριό Γκορνίτσοβο (Κέλλη) Φλώρινας “χρησιμοποιώντας” (εντός και εκτός εισαγωγικών η λέξη “χρησιμοποιώντας”) ανυποψίαστους νέους και νέες του χωριού οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τα προηγούμενα χρόνια.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης οι υπερπατριώτες βράβευσαν και την γνωστή τσάμπα ηρωίδα δασκάλα της Θράκης Χαρά Νικοπούλου παρέα με τον τέως αρχηγό Γ.Ε.Σ. Φράγκο Φραγκούλη, γνωστό τραντέλληνα με θύμα τον προσκοπικού επιπέδου βουλευτή Φλωρίνης του πολιτικού κόμματος Ν.Δ. Στάθη Κωνσταντινίδη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε, ιδίοις όμμασι, περί τίνος θέματος ομιλούμε:

Κατά την διάρκεια της τελετής ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. ενώ προηγουμένως ύμνησε, σαν καλός πρόσκοπος, τη δασκάλα για την «πατριωτική της προσφορά» με πατριωτικές κορώνες, στη συνέχεια έμεινε εμβρόντητος και αμήχανα απογοητευμένος από την άρνηση της “ηρωίδας” να της απονείμει αναμνηστική πλακέτα σύμφωνα με το πρόγραμμα την εκδήλωσης! Ταυτόχρονα η “ηρωίδα” δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να της απονεμηθεί το βραβείο από τον εκλεγμένο βουλευτή “έχωντας την ευχή του  Ιερέως” του χωριού της Κέλλας 2010 (sic)! (φαίνεται ότι το ιερό poster με το “ΚΕΛΛΑ 2010” στο 0.15 δευτερόλεπτο του βίντεο το είχαν  φυλαγμένο στα σεντούκια και το εμφάνισαν εν έτη 2013!)

 Είναι προφανές ότι σήμερα η ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει υπερκεράσει σε επίπεδο οργανωμένου υπερπατριωτικού σχεδιασμού και υλοποίησης στην περιοχή της Φλώρινας, κι όχι μόνο, τους δεξιούς Νεοδημοκράτες.

Τέτοιες πολιτικές “μακεδονομάχων” με ρασοφόρους κομπάρσους εφαρμόζονται στην περιοχή πολλές δεκαετίες. Από τους πρώτους διδάξαντες ήταν ο Ιερός Εξεταστής του Έθνους που πέρασε στη ιστορία ως ο  Χομεϊνί της Μακεδονίας. Επί δεκαετίες στη Φλώρινα ο νεοναζισμός δρα αδιαλείπτως ανεξέλεγκτος  κι έχει μακρά παράδοση στο συγκεκριμένο “σπόρ”. Δεκαετίες τώρα βιώνουν οι πολίτες αυτής της περιοχής την αδιάλειπτη συνέχεια, επισήμων και ανεπίσημων, σχεδιασμών αφομοίωσης το ντόπιου μακεδονικού πληθυσμού.

Το θετικό σήμερα είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες ανακαλύπτουν το εκκολαφθέν νεοναζιστικό “αυγό του φιδιού” στην Ελλάδα. Ωστόσο, το αρνητικό είναι πως κάποιοι από τους Ντόπιους Μακεδόνες θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι ”βασιλικότεροι του βασιλέως” συμμετέχουν στο παιχνίδι των ασκήσεων πατριωτισμού. Σα να μην έφταναν οι παρελάσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αβγής, οι συνεχόμενες γιορτές μίσους στο Βίτσι, οι παραλογίες Καντιώτη, οι εκπολιτιστές τύπου πολιτιστικού συλλόγου “Αριστοτέλη”, τα ανταμώματα των Παμμακεδονικών στη Σιταριά τώρα πλακώσανε και οι αστέρες τύπου Φραγκούλη και Νικοπούλου!

Ο τέως αρχηγός Γ.Ε.Σ. Φράγκος Φραγκούλης

Με τον ακροδεξιό κατήφορο που έχουν πάρει δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε σε επόμενο στάδιο τον πολιτιστικό σύλλογο ο “Αριστοτέλης”* να καλέσει σε παρόμοια εκδήλωση για βράβευση τον Στηβ Λάλας, τον Καλεντερίδη, τον Πλεύρη και πιθανά και την κ. Λουκά με συντονιστή τον Χαρδαβέλλα!

Κρίμα. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, σε μια ακόμη πιο δύσκολη στιγμή για την περιοχή της Φλώρινας, που θα έπρεπε μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό όλων των ιδιαιτεροτήτων, πολιτισμών και απόψεων να συζητάμε και να προγραμματίζουμε το μέλλον του τόπου μας, κάποιοι φλερτάρουν με τις πιο ακραίες και διχαστικές φιγούρες του εθνικισμού της Ελλάδας.

Τι μπορούν αλήθεια να προσφέρουν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες στην Φλώρινα;
Τι καημό τραβάνε αυτοί που τους κουβάλησαν στη Κέλλη;
Ως πότε αλήθεια οι Φλωρινιώτες θα ανέχονται αυτά τα παιχνίδια των υπερπατριωτών που παίζονται χρόνια τώρα στις πλάτες των Μακεδόνων;

More Sokol & Abecedar,

Μάιος του 2013

= = =

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου