Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2013

Καταδίκη της εν ψυχρώ δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής

 

 

Δελτίο Τύπου


Φλώρινα / Lerin, 5 Νοεμβρίου 2013

 

ΟΥΡΟΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.vinozito.org; e-mail:
rainbow@vinozito.org

 

 

Το Προεδρείο και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο καταδικάζουν την δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής.

Μετά το χαμό του Π. Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής εν ψυχρώ, και όπως είχαμε δυστυχώς προβλέψει, ήρθαν τα αντίποινα με αποτέλεσμα να χαθούν δύο νέοι άνθρωποι και ένας ακόμη να χαροπαλεύει.

Είναι γνωστό ότι η βία φέρνει βία και ήταν θέμα χρόνου να επαναληφθεί.
Όμως αναρωτιόμαστε, είναι αυτή η λύση τελικά; Είναι δυνατόν να ζούμε έτσι από εδώ και πέρα; Μια γενικευμένη σύρραξη; Αυτό επιθυμούμε;

Ας αναρωτηθούν όλοι οι πολιτικοί, όπου και αν ανήκουν, για το τι έχουν κάνει λάθος. Πολύ δε περισσότερο ας αναρωτηθεί -αν διαθέτει ψήγματα έστω εγκεφαλικής ουσίας- η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Μιας οργάνωσης που από την γέννηση της μέχρι σήμερα διακυρήσει το μίσος για κάθε δημοκράτη, μετανάστη, μειονοτικό και κάθε άτομο που παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούσαν άραγε να αντιληφθούν ότι η μισαλλοδοξία και η βία, "αρχές" πάνω στις οποίες βασίζουν την ίδια την ύπαρξή τους, θα στρέφονταν κάποια στιγμή και εναντίον τους.

Στη δημοκρατία, ακόμα και στην κατ' επίφαση που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, δεν χωρούν εν ψυχρώ δολοφονίες. Δημοκρατία σημαίνει παιδεία, κοινωνικό κράτος, εργασία και επίσημη αναγνώριση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Ειδάλλως, τα χειρότερα δυστυχώς έπονται.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

http://www.florina.org/news/2013/november05_g.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου