Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2015

Modus operandi Ala Samara

 

Δεν παρέστη στην τελετή παραλαβής – παράδοσης της πρωθυπουργίας ο Σαμαράς. Δεν είναι η πρώτη φορά. Προκειται για Modus operandi Ala Samara.


Τα ίδια έκανε όταν αποπέμφθει σκαιότατα από το υπουργείο εξωτερικών το 1992 για τους λανθασμένους χειρισμούς του οδηγώντας σε διαχρονικό “Βατερλώ” την ελληνική εξωτερική πολιτική, σε σχέση με το μακεδονικό:

γεγονός είναι ότι ο... κονδυλιοφόρος Σαμαράς ηρνήθη να ενημερώσει έστω και προφορικώς τον πρωθυπουργό για το πού διέθεσε τα κονδύλια, «για λόγους ασφαλείας της χώρας»! … μάλιστα κατέστρεψε το βράδυ της αποπομπής του τα τελευταία παραστατικά ώστε να μην αφήσει ίχνη. Ήταν δε τόσο βιαστική η καταστροφή των παραστατικών εκείνο το βράδυ που δεν συνέταξε ως όφειλε ούτε πρακτικό καταστροφής! Bιαζόταν βλέπετε να εξαφανίσει τα ίχνη. Nα σημειωθεί δε ότι δεν παρέδιδε σε οποιονδήποτε τυχόντα υπουργό ή υπουργό κυβερνήσεως άλλου κόμματος αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό - προϊστάμενό του. Oμως το στίγμα τού έμεινε. Eίναι χαρακτηριστικό ότι λ.χ. ο Mιχ. Παπακωνσταντίνου δεν κατέστρεψε τα παραστατικά αλλά τα παρέδωσε και ενημέρωσε τον K. Παπούλια για την διάθεση αυτών των χρημάτων ώστε να γνωρίζει ο διάδοχός του πώς μπορεί να αξιοποιήσει την κρατική επένδυση των χρημάτων που διαχειρίσθηκε. Kαι κάτι ακόμα. O Σαμαράς επανέφερε το καθεστώς διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που υπήρχε επί ΠAΣOK από το 1984, δηλαδή τα διαχειριζόταν το ιδιαίτερό του γραφείο.

 

Για τα κατορθωματα του ΠΟΛΑΝ “Μεγαλέξανδρου” της Αμφίπολης διαβάστε περισσότερα εδώ: http://abecedar.blogspot.gr/2010/07/k-m.html

Η εγκληματική "Λαβίδα Σαμαρά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου